Krämig och mjuk gräddkola, mums!
RECEPT ca 30 stycken
GRÄDDKOLA
Ingredienser:
100g smör
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Jag har använt de här silikonbalkarna i det här receptet (inställt på ungefär 15×30 cm) men det går lika bra att använda en form på ca 20×20 cm. Använder du balkarna så lägg ett bakplåtspapper på en skärbräda eller plåt och lägg balkarna ovanpå inställda i ovan mått. Använder du en form, klä då både botten och sidorna med bakplåtspapper.
2. I en tjockbottnad kastrull, ha i samtliga ingredienser. Låt alltihop koka ihop och smälta tillsammans. Låt kolan koka upp långsamt till 125 grader. Rör om då och då så det inte bränner fast i botten, men inte för ofta för då kan kolan kristallisera sig.
3. Ta nu bort kastrullen från plattan och häll upp kolasmeten i formen. Låt stelna i kylskåpet innan du skär upp den. Snurra dem till små spiraler om du vill, annars går det fint att bara skära i bitar.