Rulltårta med vispgrädde & färska hallon

Rulltårta är så enkelt och så gott! Denna goding med vispgrädde och färska hallon är megasmarrig!

RECEPT
RULLTÅRTA MED VISPGRÄDDE & FÄRSKA HALLON
Ingredienser:

3st ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

FYLLNING:
2½ dl vispgrädde
ca 150g färska hallon
ev Florsocker för att pudra med

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper.
2. Med elvisp, vispa upp ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt. Vänd sedan ner resten av ingredienserna med slickepott (vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver) försiktigt tills allt är jämnt blandat och du har en fluffig och jämn smet.
3. Häll ut smeten på plåten och bre ut så att det blir ett jämnt lager. Grädda rulltårtsbotten i mitten av ugnen ca 6-7 minuter eller tills du ser att den är klar. Den ska inte få för stark färg utan en mer ljus yta.
4. Lägg ut en ren kökshandduk och vänd upp rulltårtsbotten på den medans den fortfarande är varm. Dra försiktigt bort bakplåtspappret. Rulla nu in rulltårtsbotten in i kökshandduken och låt den svalna där.
5. Vispa upp vispgrädden, inte för hårt utan tills det är mjuka toppar. Tillsätt hallonen (är de stora kan du dela dem på mitten innan du blandar i dem) och vänd ner dem försiktigt i den vispade grädden.
6. Rulla nu ut rulltårtsbotten från handduken och fördela hallongrädden jämnt över hela botten. Rulla ihop rulltårtan ”tight”. Om du vill, pudra över till florsocker.
Servera omedelbart eller förvara rulltårtan kylt.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *