En av långhelgens efterrätter blev Budapestbakelse. Så smarrigt med hasselnötsmaräng, vispgrädde, hallon & mandarin. Så enkelt, så gott!
BUDAPESTRULLE MED HALLON & MANDARIN (ger ca 8 bitar)
Ingredienser:
1 dl strösocker
1½ dl hasselnötsmjöl
½ dl majsstärkelse
4 st äggvitor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
½ burk mandariner i sockerlag
ca 15 hallon
75g mörk choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
2. Blanda ihop strösocker, hasselnötsmjöl och majsstärkelse i en bunke, ställ åt sidan.
3. Vispa äggvitan till ett fast skum, tillsätt av strösockret i taget och fortsätt vispa tills du har en fast maräng. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och vänd ner, blanda försiktigt!
4. Fyll nötmarängen i en spritspåse och spritsa ut längder ca 15-16 stycken ”plåtlånga” längder tätt ihop på bakplåtspappret. Det går också bra att bre ut marängsmeten med slickepott.
5. Grädda mitt i ugnen i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.
6. Ta ut botten ur ugnen och låt den svalna helt. Under tiden vispa grädden.
7. Lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
8. Bred ut grädden jämnt över bottnen, sprid ut mandariner och hallon, rulla ihop alltsammans till en rulle.
9. Smält den mörka chokladen och spritsa eller ringla över rullen. Pudra ev på lite florsocker.