Fransk Blåbärskaka

Riktigt saftig och god blåbärskaka med hyvlat smör på toppen innan gräddning, ja men ni hör ju! Servera med en rejäl klick vaniljsås. Baka den till nationaldagen imorgon vet jag! 🇸🇪

RECEPT ca 8-10 bitar
Ingredienser:
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

100g blåbär (färska eller frysta)
1½ tsk potatismjöl
1 msk strösocker
2 msk mandelspån
75g smör, kylskåpskallt
Florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund ugnsform ca 24 cm med bakplåtspapper (går även bra att smöra och bröa om man vill).
2. Vispa upp ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop till en jämn smet.
3. Fördela smeten jämnt i formen.
4. Blanda ihop blåbär, potatismjöl och socker i en annan skål.
5. Strö blåbären jämnt över hela kakan och toppa med mandelspån. Hyvla smöret med en osthyvel och fördela jämnt överst på kakan.
6. Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Låt kakan svalna helt i formen innan du tar ut den. Pudra med florsocker före servering och servera gärna med vaniljsås.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *