Pajer

Äppelrosor med smördeg

Hur fina är inte dessa miniäppelpajer? Lätta som tusan är de att göra också, de lurar ögat litegrann för de ser ganska avancerade ut men icke! Dessa gör man enkelt med smördegsark och äppelmosfyllning. Att servera med en god vaniljsås är pricken över i:et.

RECEPT 6 st äppelrosor
2-3 röda äpplen (beroende på storlek)
Saft från en ½ citron
2 msk äppelmos
1 ark smördeg
Vatten
Kanel
Florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut 6 muffinsformar i en muffinsplåt. Silikonformar är att föredra (då lossnar de lätt sedan) men papper fungerar också.
2. Fyll en skål/bunke som fungerar för mikrovågsugn med vatten till häften. Pressa i citronsaften.
3. Dela äpplena på mitten och kärna ur dem. Skiva tunna skivor och lägg dem sedan i citronvattnet. Värm i mikrovågsugn ca 3 minuter på högsta effekt så att äppelskivorna blir mjuka. Häll sedan av vattnet i ett durkslag.
4. Rulla ut smördegsarket och skär 6 lika stora remsor längs kortsidan av arket.
5. Blanda äppelmoset med 1 msk vatten och värm i mikrovågsugn ca 1 minut på högsta effekt.
6. Pensla/bred ut äppelmos på smördegslängderna. Lägg äppelskivorna lite omlott ovanpå smördegslängderna och så att det går att vika upp kanten runt äpplena. Krydda med kanel.
7. Vik över den resterande delen av smördegen och rulla ihop hela längden med smördeg och äpplen till en ros (som om du skulle rulla en kanelbulle).
8. Placera dina rosor i muffinsformarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
9. Låt svalna något innan servering och pudra med florsocker. Servera gärna med en god vaniljsås till!



One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *