Mandelkaka med svarta vinbär

Otroligt god kaka, syrliga svarta vinbär med mandelmassa – perfekt kombination!

RECEPT
MANDELKAKA MED SVARTA VINBÄR
Ingredienser:
5 ägg
3 dl strösocker
175 g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
4 dl svarta vinbär
1 dl pärlsocker
1 dl mandelspån
75 g smör

(smör och ströbröd till formen)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form som är ca 24-25 cm i diameter, klä botten med bakplåtspapper.
2. Vispa upp ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
3. Vänd ner den rivna mandelmassan i smeten med slickepott.
4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en separat bunke. Tillsätt sedan mjölblandningen i smeten
5. Strö vinbären jämnt över smeten och tryck ner dem lite lätt.
6. Fördela pärlsockret och mandelspån jämnt över kakan och hyvla sedan över smöret, så att det täcker kakan. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Om du ser att ovansidan på kakan börjar bli klar före kakan är klar (testa med provsticka) lägg över aluminiumfolie så bränns inte toppen.
7. Låt svalna och ta ut kakan försiktigt ur formen. Pudra gärna över lite florsocker innan servering och servera med vaniljsås eller vaniljglass!

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

  1. Håkan Jonsson

    En jättefin kaka. Som du skrev så passar den som en efterrätt med glass eller vaniljsås. Det jag saknar är en ungefär gräddningstid som man kan utgå ifrån. Jag hade den nog inne totalt ca 45 min innan den var klar.

    1. Fannie Hellström

      Tack för du påpekade det! Receptet är uppdaterat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *