Chokladbollar,  Småkakor

Havrebollsgrottor med dumlefyllning

RECEPT
HAVREBOLLSGROTTOR ca 20 stycken
Ingredienser:
125g smör
5 dl havregryn
1¼ dl strösocker

½ dl Oboy
ca ⅓ dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos

DUMLEFYLLNING
Ingredienser:
10 st dumle chokladbitar
1 msk grädde

Gör så här:
1. Mät upp havregrynen och kör i matberedare tills de är smulor. (Har du inte matberedare fungerar det att använda elvisp, smeten blir något grövre eftersom havregrynen inte blir lika smuliga).
2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det till havregrynen i matberedaren. Tillsätt även strösocker, Oboy och vaniljsocker. Kör i matberedare ca 1½ minut, tills du ser att allt är ordentligt blandat.
3. Tillsätt grädden, lite i taget samtidigt som du kör matberedaren. Kör tills allt är ordentligt blandat, det ska vara en kladdig blandning.
4. Låt havrebollssmeten nu stå i kylen ca en halvtimme.
5. Rulla till bollar, platta till och gör en liten grop i mitten. Doppa i kokos och ställ sedan kylt medan du gör fyllningen.
6. Hacka dumlebitarna i mindre bitar. Smält dem sedan med grädden i en kastrull på svag värme.
7. Låt svalna något och fyll sedan fyllningen i en spritspåse och fyll groparna i havrebollarna.
8. Låt havrebollarna stelna en stund i kylskåpet innan du serverar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *