Havrebollsgrottor med dumlefyllning

Jag tycker dessa är en riktig pangbit, eller jag VET att det är det! Havreboll tillsammans med krämig dumle, vad kan gå fel?

RECEPT
HAVREBOLLSGROTTOR ca 20 stycken
Ingredienser:
125g smör
5 dl havregryn
1¼ dl strösocker

½ dl Oboy
ca ⅓ dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos

DUMLEFYLLNING
Ingredienser:
10 st dumle chokladbitar
1 msk grädde

Gör så här:
1. Mät upp havregrynen och kör i matberedare tills de är smulor. (Har du inte matberedare fungerar det att använda elvisp, smeten blir något grövre eftersom havregrynen inte blir lika smuliga).
2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det till havregrynen i matberedaren. Tillsätt även strösocker, Oboy och vaniljsocker. Kör i matberedare ca 1½ minut, tills du ser att allt är ordentligt blandat.
3. Tillsätt grädden, lite i taget samtidigt som du kör matberedaren. Kör tills allt är ordentligt blandat, det ska vara en kladdig blandning.
4. Låt havrebollssmeten nu stå i kylen ca en halvtimme.
5. Rulla till bollar, platta till och gör en liten grop i mitten. Doppa i kokos och ställ sedan kylt medan du gör fyllningen.
6. Hacka dumlebitarna i mindre bitar. Smält dem sedan med grädden i en kastrull på svag värme.
7. Låt svalna något och fyll sedan fyllningen i en spritspåse och fyll groparna i havrebollarna.
8. Låt havrebollarna stelna en stund i kylskåpet innan du serverar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *