Lingonpannacotta med pepparkakssmul

Enkel & festlig juldessert!

RECEPT LINGONPANNACOTTA ca 4-6 portioner
Ingredienser:
2 st gelatinblad
1 tsk vaniljextrakt
1 dl rårörda lingon
5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
4 krossade pepparkakor till dekoration
Frysta lingon till dekoration
Ev hushållsfärg

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Koka upp vaniljextrakt, lingon, grädde och strösocker. Sjud i 2 minuter.
3. Mixa blandningen jämnt med stavmixer. Tillsätt gelatinbladen och blanda ner dem så de löses upp ordentligt.
4. Nu kan du tillsätta lite hushållsfärg om du vill förstärka den rödrosa färgen något.
5. Fördela pannacottan i portionsglas och låt stå i kyl ca 4-5 timmar.
6. Dekorera med krossade pepparkakor och lingon

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

  1. Använder du rårörda lingon = lingonsylt på rårörda lingon?

    1. Fannie Andersson

      Hej! Det går bra med vilket som, kah har använt lingonsylt (ej de som heter rårörda) men använder du det så mixa extra eller sila pannacottan så det inte blir så stora ”bitar” kvar bara 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *