Pepparkaksmuffins med skumtomtefrosting

Ett av bloggens absoluta julfavoriter! En garanterad succé på alla julfikor 🧁🎅🏻

RECEPT ca 30 minimuffins eller 15 stora muffins
Ingredienser:
100g smör
2 ägg
1,75 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk kanel
2 tsk pepparkakskryddor
½ tsk kryddnejlika
0,75 tsk bikarbonat
1 dl filmjölk
0,75 dl lingonsylt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut muffinsformarna i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.
2. Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan och låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker riktigt vitt, ungefär 5 minuter brukar bli lagom.
4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Blanda sedan tillsammans med ägg- och sockervispet.
5. Rör i filmjölk, lingonsylt och det smälta smöret. Vänd ner det med en slikepott så att smeten håller sig fluffig.
6. Fördela smeten i muffinsformarna, ungefär 2/3 i varje form. Grädda i mitten av ugnen ca 5-10 minuter (10-15 minuter för stora muffins). Kolla med en provsticka om det är torrt på stickan är muffinsen klara.
7. Låt muffinsen svalna helt.

SKUMTOMTEFROSTING
Ingredienser:
1 påse skumtomtar (100g)
4 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med grädden.
2. Värm på svag värme och smält skumtomtarna i grädden. Det får inte koka, utan låt dem smälta långsamt.
3. Häll över blandningen i en bunke och täck med plastfolie direkt mot ytan, det ska inte vara någon luft emellan.
4. Låt stå i kylskåp minst 5 timmar, allra helst över natten.
5. Vispa upp frostingen med elvisp tills du har en bra konsistens att spritsa.
6. Dekorera med strössel eller annat pynt. Strösslet jag har använt är från Funcakes och heter ”Joyfull Medley” & de bruna formarna är från Wilton.

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

  1. Hej!

    Vilken tyll har du använt?

    Vänligen Terese

    1. Fannie Hellström

      Wilton 2D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *