Havrebollar

En av mina absoluta favoriter! Det stämmer verkligen att det enklaste ibland även är det godaste. Dessa är så förbannat goda och krämiga, ett måste för bästa smak är O’boy i smeten!

RECEPT
HAVREBOLLAR ca 15-20 stycken
Ingredienser:
250g smör
10 dl havregryn
2½ dl strösocker
1 dl Oboy
¾ dl grädde
1½ tsk vaniljsocker
1½ dl kokos

Gör så här:
1. Mät upp havregrynen och kör i matberedare tills de är smulor. (Har du inte matberedare fungerar det att använda elvisp, smeten blir något grövre eftersom havregrynen inte blir lika smuliga).
2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det till havregrynen i matberedaren. Tillsätt även strösocker, Oboy och vaniljsocker. Kör i matberedare ca 1½ minut, tills du ser att allt är ordentligt blandat.
3. Tillsätt grädden, lite i taget samtidigt som du kör matberedaren. Kör tills allt är ordentligt blandat, det ska vara en kladdig blandning.
4. Låt havrebollssmeten nu stå i kylen ca en halvtimme.
5. Rulla till bollar och doppa i kokos.
6. Låt havrebollarna stelna en stund i kylskåpet innan du serverar.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *