En av mina absoluta favoriter! Det stämmer verkligen att det enklaste ibland även är det godaste. Dessa är så förbannat goda och krämiga, ett måste för bästa smak är O’boy i smeten!
RECEPT
HAVREBOLLAR ca 15-20 stycken
Ingredienser:
250g smör
10 dl havregryn
2½ dl strösocker
1 dl Oboy
¾ dl grädde
1½ tsk vaniljsocker
1½ dl kokos
Gör så här:
1. Mät upp havregrynen och kör i matberedare tills de är smulor. (Har du inte matberedare fungerar det att använda elvisp, smeten blir något grövre eftersom havregrynen inte blir lika smuliga).
2. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt det till havregrynen i matberedaren. Tillsätt även strösocker, Oboy och vaniljsocker. Kör i matberedare ca 1½ minut, tills du ser att allt är ordentligt blandat.
3. Tillsätt grädden, lite i taget samtidigt som du kör matberedaren. Kör tills allt är ordentligt blandat, det ska vara en kladdig blandning.
4. Låt havrebollssmeten nu stå i kylen ca en halvtimme.
5. Rulla till bollar och doppa i kokos.
6. Låt havrebollarna stelna en stund i kylskåpet innan du serverar.