Hörni, choklad och salt lakrits är ju en underbar kombination! En mustig brownie spritsad med choklad- och salt lakritstopping, ni hör ju själva hur bra det blir. Formen jag har bakat browniebitarna i hittar du HÄR. Det går bra att göra browniebitarna i vanliga muffinsformar också om du inte har en sådan form.
RECEPT
CHOKLAD- & LAKRITSTOPPING
Ingredienser:
250g Lindt Excellence Salty Licorice
2½ dl vispgrädde
Gör så här:
Smält chokladen i grädden på låg värme i en kastrull. Det får inte koka. När all choklad är smält, häll över blandningen i en skål (du kan sila den genom en finmaskig sil om du vill ha en slät topping. Annars tänk på att använda en större tyll så att bitarna inte fastnar när du ska spritsa sen) och täck med plast direkt mot ytan, det ska inte vara någon luft emellan. Låt stå i kyl minst fyra timmar, gärna över natten.
BROWNIES 12 bitar
Ingredienser:
200g mörk choklad
100g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
Till dekoration:
Lakritsströssel
Flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält den mörka chokladen tillsammans med smöret i en kastrull. Låt blandningen svalna en stund.
3. Vispa ihop ägg och socker lätt för hand, blanda sedan ner chokladblandningen.
4. Tillsätt alla de övriga torra ingredienserna och rör om tills du har en jämn och fin smet.
5. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.
6. Låt browniebitarna svalna helt. För att få ut dem lättare ur formen kan du ställa in dem i frysen en stund innan du trycker ut bitarna.
7.Vispa upp den kalla blandningen till toppingen med elvisp så du får en spritsbar konsistens. Fyll sedan en spritspåse med toppingen och spritsa på browniebitarna. Dekorera med lakritsströssel och flingsalt