Ett av bloggens äldsta recept! Still going strong kan man verkligen säga, de bakas flitigt av er än, jag förstår det – de är sjukt goda!
RECEPT 12-15 bitar
Ingredienser:
250g mörk choklad
100g ljus choklad
175g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
½ burk karamelliserad mjölk
Flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form (min är 23×35 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält den mörka chokladen tillsammans med smöret i en kastrull. Smält den ljusa chokladen för sig i mikro eller kastrull. Låt svalna något och blanda sedan ner den ljusa chokladen i den mörka.
3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, blanda sedan ner chokladblandningen.
4. Tillsätt alla de övriga torra ingredienserna och rör om tills du har en jämn och fin smet. Häll ut smeten i formen och spritsa karamelliserad mjölk över och ”peta runt” lite försiktigt med en provsticka så det blir jämnt. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
5. Låt brownien svalna helt innan du skär upp den i bitar. Dekorera gärna med karamelliserad mjölk och flingsalt!