Banankaka med choklad i, blir ju knappt bättre?
RECEPT
BANANKAKA MED CHOKLAD
Ingredienser:
125g rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
2 ägg
3 bananer (mogna)
2 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 200g chokladknappar eller grovhackad choklad (ljus eller mörk, vilket du föredrar)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform på ca 1-1½ liter med bakplåtspapper (har ett klipp på instagram.com/fanniesfika där jag visar hur jag gör både för runda & fyrkantiga formar)
2. Med elvisp, vispa ihop smör och strösocker till en krämig konsistens. Tillsätt sedan äggen samtidigt som du fortsätter att vispa.
3. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt sedan de mosade bananerna bananmoset i bunken med de övriga ingredienserna och rör försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott, det ska inte vispas!
4. Blanda i vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Vänd ihop till en jämn smet, även här med slickepott.
5. Vänd till sist försiktigt ner chokladen.
6. Häll upp smeten i brödformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad, testa med provsticka – några fuktiga smulor kan fastna på stickan, då är kakan klar.
7. Låt kakan svalna något innan du tar ut den ur formen, dra sedan försiktigt loss bakplåtspappret runt om.