Kalljästa ljusa frallor

Dessa frallorna är supergoda och kräver minimal arbetsinsats! Passar perfekt till frukost med en god ost, eller för all del vilket pålägg du föredrar. Man gör degen på kvällen, låter jäsa i kylen över natten och gräddar på morgonen när du kliver upp, hur bekvämt?

RECEPT
KALLJÄSTA LJUSA FRALLOR ca 18-20 stycken
Ingredienser:
50 g jäst
7 dl mjölk 3%
1½ tsk salt
½ dl rapsolja
ca 17 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Att förbereda på kvällen: Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och lös upp jästen – mjölken kan vara kall, det kommer jäsa utmärkt ändå.
2. Ha i saltet, rapsolja och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg. Det går bra att köra den några minuter i bakmaskin men går lika bra att knåda för hand.
3. Dela degen i ca 18-20 bitar, det görs med fördel med sax eller kniv. Rulla varje bit i lite vetemjöl och lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper (de behöver inte formas).
4. Låt dem jäsa övertäckta i kylskåpet över natten.
5. På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Tag ut frallorna från kylskåpet och grädda mitt i ugnen i 10–12 min, eller tills de fått fin färg på ytan. Låt svalna något på galler innan servering.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *