Mini Key Lime Cheesecake pie

Key lime pie i miniformar i cheesecaketappning!

RECEPT 6-8 st minipajer
Ingredienser:
200g digestivekex (13 stycken)
100g rumsvarmt smör
75g färskost
1 ägg
1 äggula
Skal från 2/3 lime
0,75 dl juice från lime
270g kondenserad mjölk
Recept för Italiensk maräng hittar du här.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa digestivekexen med stavmixer till ett fint smul. Blanda ihop smulet med smöret och tryck sedan ut i formarna (beroende på storlek på formar räcker det till ca 6-8 stycken).
3. Förgrädda pajskalen ca 8 minuter.
4. Vispa färskosten med elvisp någon minut så den får en krämigare konsistens. Tillsätt ägget och äggulan ett i taget.
5. Blanda i limeskal, limejuice och kondenserad mjölk. Rör ut ordentligt.
6. Fördela i pajskalen och grädda i mitt i ugnen i ca 20 minuter. Tänk på att det inte ska bli någon färg på ytan utan den ska bara stelna.
7. Låt svalna helt och ställ i kylskåp en stund.
8. Gör marängen, spritsa på pajerna med önskad tyll och bränn av.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *