Långpanna,  Mjuka Kakor

Kärleksmums med chokladfudge

RECEPT
KÄRLEKSMUMS MED CHOKLADFUDGE
Ingredienser:

125g smör
1 dl mjölk
2 dl strösocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

150g mörk choklad ca 60% kakaohalt
½ burk sötad kondenserad mjölk
25g smör

Kokosflingor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och häll sedan i mjölken. Ställ åt sidan och låt svalna.
3. Vispa upp strösocker och ägg ordentligt vitt och fluffigt med elvsip.
4. Sikta i kakao, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd ner det varsamt med en slickepott tills du har en jämn och fin chokladsmet.
5. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och vänd runt tills det är väl blandat.
6. Häll över smeten i den bakplåtspappersklädda formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Testa med provsticka, den ska inte vara kladdig men inte heller snustorr. Några fuktiga smulor kan fastna på stickan, då är den klar.
7. Låt kakan svalna helt och gör sedan fudgen.
8. Ha i alla ingredienser till fudgen i en skål som tål värme och smält samman dem över vattenbad.
9. Häll fudgen över kakan och bred ut den jämnt över hela. Strö över kokosflingor och låt stå en stund i kylskåp innan servering.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *