Blåbärscupcakes med rostad kokos, vit chokladfrosting & maräng

Dessa muffins är en riktig fullträff! Mjuka blåbärsmuffins möter vit choklad, kokos och maräng, förbaskat god kombo det här!

RECEPT 12 stycken
BLÅBÄRSCUPCAKES
Ingredienser:

2 ägg
2½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
3 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
ca 80-100g blåbär

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker fluffigt och vitt i en bunke.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke, blanda sedan ner i äggvispet. Tillsätt även smöret och mjölken och blanda till du har en slät smet.
3. Fyll muffinsformarna ca 2/3 och toppa med blåbär, ungefär 2-3 teskedar blir lagom.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem sedan svalna helt.

VIT CHOKLADFROSTING
Ingredienser:

150g vit choklad
50g smör (rumsvarmt)
1½ dl florsocker
150g färskost

Gör så här:
1. Smält den vita chokladen antingen i vattenbad eller försiktigt i mikro. Vispa smör och florsocker, tillsätt den vita chokladen och blanda ihop allt ordentligt.
2. Blanda ner färskosten och rör med en slickepott tills du har en jämn och fin frosting.

Montera cupcakesen:
1. Spritsa frostingen med önskad tyll, jag valde även att doppa dem i rostade kokos flingor.
2. Spritsa en klick maräng och bränn av.
3. ÄT & NJUT!

Rekommenderade artiklar

2 kommentarer

  1. Hej, jättefina och säkert jättegoda muffins! Jag letat efter några fina mini- muffinsformar. Jag tycker att de du har här på bilden verkar superfina! Kommer du ihåg vart du köpte dom?

    1. Fannie Andersson

      Dessa är inte riktigt mini, men det är vanliga muffinsformar men jag har satt i dem i en lite högre och fastare form av styvare papper för att få dem sådär raka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *