Semmelvåfflor

Det bästa av två världar när semla & våffla möts ♡

RECEPT
VÅFFLOR 8 stycken
Ingredienser:
100g avsvalnat smör
3½ vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
2. Tillsätt sedan äggen och mjölken, vispa till en jämn smet innan du har i det avsvalnade smöret.
3. Hetta upp våffeljärnet och smörj med lite smör innan du gräddar första våfflan. Grädda tills våfflorna fått fin färg och låt dem sedan svalna på galler. Lägg dem inte ovanpå varandra då blir de för mjuka i konsistensen.

FYLLNING
Ingredienser:
ca 150g mandelmassa
2 dl vispgrädde
Kardemumma
Florsocker

1. Riv mandelmassan med rivjärn, blanda i lite ovispad vispgrädde och kardemumma efter egen smak till en jämn smet i den konsistens du gillar. Jag föredrar en ganska fast.
2. Vispa grädden.
3. Spritsa eller bred ut mandelmassa på våfflorna och spritsa grädde ovanpå och lägg på en våffla som lock. Toppa gärna med lite vispgrädde och pudra med florsocker.

Rekommenderade artiklar

1 kommentarer

  1. Ewa-Marie Almberg

    Åh så fina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *