Plättar & Pannkakor

Belgiska våfflor

Vi gör nästan alltid lite lyxigare frukost och luncher på helgen, uppskattas både av oss vuxna och lilltjejen. Det krävs inte så mycket för att sätta lite guldkant på helgfrukosten eller lunchen, de här belgiska våfflorna passar perfekt som en extra helglyx! De är jättegoda och alldeles lagom söta, passar både för frukost/lunch eller som efterrätt!

RECEPT ca 10-12 stycken
Ingredienser:
150g smält smör, avsvalnat
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
½ tsk salt
4 ägg
2 dl mjölk 3%
2 dl filmjölk

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Vispa samman ägg, mjölk och filmjölk. Tillsätt de torra ingredienserna och till sist smöret. Vispa till en slät smet.
3. Grädda våfflorna i ett smort våffeljärn.
5. Servera gärna med färska bär och chokladsås eller Nutella. Vispgrädde eller vaniljglass passar också bra till!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *