Våfflor

Belgiska Våfflor

RECEPT 8-10 stycken
Ingredienser:
125g smör
3 dl mjölk
1½ dl vatten
25g jäst
2 ägg
1 krm salt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl

Vispgrädde
Valfria bär

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull, häll sedan i mjölk och vatten och värm till högst 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bakbunke och häll över smör- och mjölkblandningen, lös upp jästen.
3. Dela upp äggen i vitor och gulor och tillsätt äggulorna, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör ihop allt till en jämn smet.
4. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Vänd sedan ner skummet i smeten och låt smeten stå och vila i ca 20 minuter.
5. Värm ett våffeljärn för Belgiska våfflor och pensla det med lite smör.
6. Grädda våfflorna.
7. Servera med bär och vispgrädde.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *