Kolabitar med pepparkaka & mörk choklad

Ett av mina absolut populäraste recept i ännu en julvariant! Här med krossade pepparkakor & mörk choklad, så enkelt och gott!

RECEPT ca 16 rutor
Ingredienser:
200g smör
1½ dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
150g mörk choklad
ca 15 st grovkrossade pepparkakor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
3. Blanda smöret med strösocker, farinsocker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och blanda i det i smör- och sockerblandningen.
4. Ha i vetemjölet och blanda samman till en smet, den blir ganska tjock i konsistensen.
5. Hacka chokladen grovt och blanda i tillsammans med de krossade pepparkakorna.
6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
7. Låt svalna helt innan servering. Försvaras i kylskåp.

Rekommenderade artiklar

1 kommentarer

  1. Bakade denna igår, jättegod och enkel, men jag skulle hackat choklad och pepparkakorna lite,bättre.,det,ser ut som om du använde chokladknappar, det ska jag pröva nästa gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *