Ett av mina absolut populäraste recept i ännu en julvariant! Här med krossade pepparkakor & mörk choklad, så enkelt och gott!
RECEPT ca 16 rutor
Ingredienser:
200g smör
1½ dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
150g mörk choklad
ca 15 st grovkrossade pepparkakor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull eller i mikron.
3. Blanda smöret med strösocker, farinsocker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och blanda i det i smör- och sockerblandningen.
4. Ha i vetemjölet och blanda samman till en smet, den blir ganska tjock i konsistensen.
5. Hacka chokladen grovt och blanda i tillsammans med de krossade pepparkakorna.
6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
7. Låt svalna helt innan servering. Försvaras i kylskåp.