Ni var så många som önskade receptet på dessa cookies! Och jag förstår det, de är farligt goda! Här är det, håll tillgodo!
RECEPT
CHOCOLATE CHIP COOKIES 16-18 st kakor
Ingredienser:
225g smör
2½ dl brun farin
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
ca 3 dl chokladknappar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader och lägg ut bakplåtspapper på två plåtar.
2. Blanda ihop smör, brun farin och strösocker. Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
3. Blanda vaniljsocker, bikarbonat, vetemjöl och salt i en annan bunke. Rör ner dem i smör- och äggsmeten.
4. Ha i chokladknapparna och rör runt så de fördelas jämnt i kakdegen (den ska var ganska lös).
5. Klicka ut ca 16-18 stycken lika stora delar på bakplåtspapprena, tänk på att lämna gott om plats mellan då de kommer smälta ut och bli ganska stora när de gräddas.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter eller tills de fått en fin färg.
7. Låt kakorna svalna något innan du lägger över dem på ett galler. De ska vara lite sega i mitten, det tycker jag blir perfekt!