Desserter

Chokladmousse

En riktig klassiker som alltid funkar! Detta recept använder jag även till chokladmoussetårtor, då brukar jag göra dubbel sats. Den går även bra att göra med ljus choklad om man vill ha en mildare och sötare smak.

RECEPT 4 portioner
Ingredienser:
125g mörk choklad
2 äggulor
3 msk florsocker
4 msk vatten
3 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Hacka chokladen i mindre bitar och smält i en kastrull på låg värme. Låt den svalna.
2. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt florsocker och vatten.
3. Vispa grädden men inte för hårt. Vänd ner chokladblandningen. Fördela i portioner enligt hur du vill ha dem. Låt stå i kyl minst fyra timmar. Har du portionerat i silikonform eller gjort en tårta, frys moussen tills den är helt hård och kan tryckas ut ur formen utan att den går sönder. Tina innan servering i kylskåp.
4. Dekorera!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *