Alla hjärtans dag,  Desserter

Chokladmousse med vispgrädde

RECEPT ca 4 portioner (beror på storleken på glas)
CHOKLADMOUSSE
Ingredienser:
100g Ljus eller mörk choklad (vilket du föredrar)
1 gelatinblad
2¾ dl vispgrädde

1 dl vispgrädde
Geléhjärtan

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Koka upp ¾ dl av vispgrädden i en liten kastrull och smält sedan gelatinbladet i den varma grädden.
4. Häll den varma grädden över chokladen och rör om tills du har en jämn smet.
5. Vispa resten av grädden (2 dl) löst med elvisp.
6. Blanda försiktigt ihop chokladsmeten med den vispade grädden.
7. Fördela moussesmeten jämt i glasen. Låt stå kylt ca 2 timmar.
8. Vispa 1 dl grädde och fördela ovanpå moussen och dekorera ev med ett geléhjärta

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *