Glass

Hemgjord Magnum mini glass

Magnum är ju mångas favorit, inte sant? Nu kan du göra den själv hemma, det är faktiskt mycket lättare än man tror och roligt att göra också! Den här är gjord med kakao som givetvis ger chokladsmak på glassen men det är bara att utesluta kakaon om man vill göra med bara vanilj istället så två recept i ett, hur bra? 😀
Formen jag har använt till dessa är Silikomarts Easy cream Mini, dem finns här: https://www.bakecake.se/produkt/glassform-mini-popsicles-silikonform-silikomart/
Har du en normalstor glassform kan du dubbla receptet.

RECEPT
HEMGJORD MAGNUM MINI 4 stycken mini glassar
Ingredienser:
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
½ tsk vaniljpasta
ca 25g äggula (det är ungefär 1½ äggula, lite beroende på äggets storlek)
½ dl strösocker
1 msk kakao
200g mörk choklad

Gör så här:
1. Koka upp mjölk och vispgrädde tillsammans med vaniljpasta och kakao i en liten kastrull. Ställ den sedan åt sidan och låt den stå och ta åt sig av vaniljen ca 20 minuter.
2. Vispa upp äggula och strösocker vitt och fluffigt, vispa med elvisp ca 5 minuter.
3. Häll ner mjölkblandningen i äggvispet och vispa det jämnt några varv med elvisp. Häll nu tillbaka blandningen i kastrullen och värm sakta tills smeten börjar tjockna lite. OBS! Här är det mycket viktigt att du inte värmer på det för fort, värm på låg värme upp till ca 80 grader under konstant omrörning så du har koll. Värmer du på det för fort tillagas ägget och det blir en konsistens likt keso.
4. Häll över blandningen i en bunke med hällpip och täck med plastfolie direkt mot ytan. Låt stå till den är helt genomkyld, gärna över natten för mer smak.
5. Sätt glasspinnar i hålen i glassformen. Fyll sedan din form med glassmeten och frys ca 3-4 timmar, då är de helt genomfrysta.
6. Smält mörk choklad över vattenbad och häll sedan över chokladen i ett smalt glas, då blir det lättare att doppa.
7. Ta ut glassarna ur glassformen och doppa glassarna i mörk choklad.Efter varje ”dopp” håll varje pinne ca 30 sekunder innan du lägger ner dem på ett bakplåtspapper, du ser när chokladen börjar stelna.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *