En klassiker som passar till vilket fikatillfälle som helst!
RECEPT
BLÅBÄRSPAJ MED SMULDEG ca 8 portioner
Ingredienser:
500g blåbär (färska eller frysta)
2 msk potatismjöl
1 dl strösocker
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
125g smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg blåbären i en pajformen (ca 26 cm i diameter) och strö över potatismjölet och blanda runt tills jämnt.
2. Blanda strösocker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det i bunken. Nyp ihop alltsammans till en smulig deg.
3. Fördela smuldegen jämnt över blåbären i formen.
4. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-25 min, tills smuldegen har en fin gyllene färg.
6. Låt pajen svalna en liten stund. Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.
Vilket smaskigt recept! Kul att björnbär kommer till användning. Vi har så mycket bär nu i detta land att njuta av ju!