Blåbärspaj med smuldeg

En klassiker som passar till vilket fikatillfälle som helst!

RECEPT
BLÅBÄRSPAJ MED SMULDEG ca 8 portioner
Ingredienser:

500g blåbär (färska eller frysta)
2 msk potatismjöl
1 dl strösocker
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
125g smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg blåbären i en pajformen (ca 26 cm i diameter) och strö över potatismjölet och blanda runt tills jämnt.
2. Blanda strösocker, havregryn och vetemjöl i en bunke. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det i bunken. Nyp ihop alltsammans till en smulig deg.
3. Fördela smuldegen jämnt över blåbären i formen.
4. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20-25 min, tills smuldegen har en fin gyllene färg.
6. Låt pajen svalna en liten stund. Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.

Rekommenderade artiklar

1 kommentarer

  1. Vilket smaskigt recept! Kul att björnbär kommer till användning. Vi har så mycket bär nu i detta land att njuta av ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *