Mini löjromspizzor

Dessa slank ner utan större problem! Pizzadegen blev så fluffig och mjuk som jag gillar.

RECEPT 4 mini löjromspizzor
Ingredienser:
13g jäst
1¾ dl kallt vatten
¼ dl olivolja
1 dl durumvetemjöl
3¼ dl vetemjöl
½ tsk salt

100g riven Västerbottenost
Finhackad rödlök
Löjrom
Gräddfil
Dill

Gör så här:
1. Lös jästen i vattnet.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda 15 minuter för hand.
3. Lägg degen i en bunke som du plastar in med plastfolie och låt jäsa i kylskåp över natten, jag jäste min ca 17 timmar.
4. Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut degen från kylskåpet och dela den i fyra lika stora delar, dra ut degen till ca 15 cm stora pizzabottnar och strö över västerbottenost.
5. Grädda i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.
6. Låt pizzorna svalna en stund.
7. Toppa med löjrom, gräddfil, finhackad rödlök & dill.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *