Kladdkakskakor med Nutella & havssalt

Det här är den perfekta chokladsmåkakan! Lite frasig i kanten och mjuk i mitten, doppad i lite mjölkchoklad och havssalt på toppen

RECEPT
KLADDKAKSKAKOR MED MJÖLKCHOKLAD & HAVSSALT
ca
Ingredienser:
50g smör
100g mörk choklad med havssalt (jag använder Lindt Excellence Sea Salt)
2 dl strösocker
2 ägg
½ dl Nutella
3½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
150g mjölkchoklad eller annan ljus choklad (att doppa kakorna i)
Flingsalt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och blanda i och smält den försiktigt i smöret.
3. Blanda ihop strösocker och ägg i en bunke för hand. Rör sedan i chokladblandningen och Nutellan.
4. I en annan bunke, blanda ihop de torra ingredienserna; vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör sedan ner i chokladsmeten och blanda ihop till en smet, den blir ganska tjock i konsistensen.
5. Fyll en spritspåse och spritsa ut ca 20 runda ”kluttar” eller klicka ut med skedar på två plåtar, tänk på att göra lite mellanrum mellan kakorna då de kommer flyta ut något.
6. Grädda en plåt i taget i ca 10 minuter. Kakorna ska vara lite mjuka i mitten.
7. Låt kakorna svalna helt.
8. Smält mjölkchoklad eller ljus choklad över vattenbad. Doppa kakorna till lite mer än hälften och lägg dem på en bricka eller plåt täckt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt.
9. Ställ in i kylen och låt chokladen stelna.

Rekommenderade artiklar

1 kommentarer

  1. Felicia Henriksson

    Dessa såg ju helt magiska ut! Hur förvarar man dom och hur länge håller dom? Funderar på att göra såna till min dotters 1års kalas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *