Pinocchiotårta med citrongrädde & jordgubbar

Här har vi väl ändå det mest somriga som finns? Perfekt till alla bjudningar i sommar.

RECEPT
PINOCCHIOTÅRTA MED CITRONGRÄDDE & JORDGUBBAR ca 12 bitar
MARÄNG- & SOCKERKAKSBOTTEN

SOCKERKAKA
Ingredienser:

100g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
5 st äggulor
4 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
MARÄNG:
Ingredienser:
5  äggvitor
1 krm salt
2½ dl strösocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en plåt och smörj eller pensla pappret med lite smör.
2. Rör ihop smör och socker poröst. Vispa sedan ner en äggula i taget.
3. Blanda i mjöken i smeten.
4. Ha i vetemjöl och bakpulver och rör ner det jämnt i smeten. Bred ut smeten på bakplåtspappret på plåten.
5. Vispa äggvitorna och saltet tills du har ett hårt skum. Tillsätt sedan sockret lite i taget och fortsätt vispa till det blir en fast och jämn marängsmet. Bred marängen över sockerkakssmeten.
6. Grädda längst ner i ugnen ca 25-30 min. Låt kakan svalna helt.
7. Dela tårtbotten i 2 delar. Lägg över den ena botten på ett tårtfat.

FYLLNING
Ingredienser:
ca 2 liter jordgubbar
5 dl vispgrädde
1½ dl lemoncurd (mitt recept hittar du HÄR)

Gör så här:
1. Skölj och rensa jordgubbarna och dela dem sedan i skivor.
2. Vispa grädden till en lätt och fluffig konsistens. Blanda sedan grädden med lemoncurden.

MONTERA TÅRTAN
Bred på ca hälften av citrongrädden på den understa tårtbotten, lägg på jordgubbar. Lägg på nästa tårtbotten och bred på resten av citrongrädden och ös på med jordgubbar!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *