Tårttips inför helgen! Morotstårta går ju alltid hem 😋
RECEPT
MOROTSTÅRTA ca 8 bitar
Ingredienser:
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1½ tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 ½ tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 krm salt
1 ½ dl rapsolja
4½ dl finrivna morötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa upp strösocker och ägg riktigt vitt och pösigt.
3. Häll i alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten med en slickepott.
4. Tillsätt rapsolja och finrivna morötter.
5. Klä två formar (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt mellan formarna.
6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 40 minuter. Testa med en provsticka, det ska inte fastna något kladdigt på den utan den ska vara torr.
7. Låt bottnarna svalna helt.
FÄRSKOSTFYLLNING
Ingredienser:
600g Philadelphiaost
300g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
Gör så här:
1. Ha i Philadelphia och smör i en bunke och vispa upp det krämigt med elvisp.
2. Sikta i florsockret och vänd försiktigt ner det så du får en jämn och fin frosting. Vispa absolut inte i florsockret, då kommer frostingen bli för lös.
LIMESOCKER
Ingredienser:
Finrivet skal från 1 lime
¼ strösocker
Gör så här:
Blanda finrivet limeskal med strösockret tills allt är jämnt blandat.
MONTERA TÅRTAN
Spritsa eller bred ut ett jämnt lager med frosting ovan på ena botten och placera sedan den andra ovanpå. Täck sidorna och ovanpå. Dekorera med den frosting som blir över, för över den i en spritspåse och spritsa tårtan med önskad tyll. De jag har använt är Wilton 6B & 2D. Strö över limesocker.