Bananmuffins med Chocolate chip

Supersaftiga muffins med banan & choklad! Perfekt att baka när du har några övermogna bananer över.

RECEPT 12 stycken muffins
BANANMUFFINS MED CHOCOLATE CHIP

Ingredienser:
2 st bananer
1½ dl strösocker
1 dl rapsolja (eller annan neutral olja)
2 ägg
3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 krm salt
2 dl chokladknappar av mörk choklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 12 stycken normalstors muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Mosa bananerna i en bunke med en gaffel. Tillsätt strösocker, ägg och rapsolja. Vispa ihop allting till en smet.
3. Blanda sedan i vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, kanel och salt. Rör ihop så att allt med en slickepott så blir ordentligt blandat.
4. Rör försiktigt i chokladknapparna (om du vill sparar du några och fördelar på toppen av muffinsen sedan).
5. Fördela smeten i jämnt i muffinsformarna. Jag brukar använda en spritspåse, det tycker jag är smidigt annars funkar det bra med sked.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 minuter. Låt dem svalna något innan du flyttar över dem till ett gallret där de sedan får svalna helt.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *