Hallongrottor, en riktig fikaklassiker. God och busenkel att baka, småkakornas småkaka!
RECEPT 40-50 stycken
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200g smör
2 tsk vaniljsocker
Valfri sylt (Jag har använt vanlig hallonsylt)
Gör så här:
1. Blanda ihop mjöl, strösocker, vaniljsocker och smör till en smidig deg.
2. Forma till en stor ”boll” och plasta in och låt vila i kyl 1-2 timmar.
3. Sätt ugnen på 180 grader.
4. Forma degen till små bollar (ca 12 gram till varje). Använd baksidan på en slev eller något annat med rund form i lagom storlek för att göra gropar i kakorna.
5. Fyll groparna med sylt.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 6-8 minuter, tills de fått en svag gyllenbrun färg.
7. Låt svalna på galler.