Päronglass med chokladrippel

Jag vet inte om det här är något bara vi skåningar känner till, för jag har då inte fått tag i en otto-glass i Stockholm under mina snart 15 år här. Vad gör man då? Tar saken i egna händer och gör egen glass såklart, ”Otto och glassfabriken” har en klassiker som jag har för mig heter ottostruten och det finns en med päron och mjölkchoklad, den är så förbannat god rent ut sagt! Så håll tillgodo vänner, här är min återskapade version! 

RECEPT
PÄRONGLASS MED CHOKLADRIPPEL
Ingredienser:

1 krm vaniljpasta
2½ dl vispgrädde
2½ dl mjölk 3%
1 dl strösocker
4 äggulor
1 tsk päronarom (du hittar den jag använder HÄR)
ev. grön gelfärg

ca 50g ljus choklad
½ dl vispgrädde

Gör så här:
1. I en kastrull, koka upp vispgrädde och mjölk tillsammans med vaniljpastan. Ta av från plattan när det börjar koka och låt svalna till ca 55-60 grader.
2. Vispa ihop äggulor och socker ljust och pösigt. Rör ner gräddmjölken lite i taget i äggblandningen och häll sedan tillbaka i kastrullen. Sjud glassmeten under omrörning till 85 grader, det ska inte koka.
3. Tillsätt päronaromen och rör om. Droppa ev. i några droppar grön gelfärg och blanda ut.
4. Täck smeten med plastfolie direkt mot ytan för att undvika att ”skinn” bildas. Låt glassmeten stå i kylskåp minst 8 timmar.
5. Kör smeten i glassmaskin ca 60 minuter, eller tills glassen fått en bra krämig konsistens.
6. Under tiden som glassen körs, värm upp grädden i en liten kastrull tills den precis börjar koka. Rör ner chokladen i mindre bitar och låt smälta helt i den varma grädden. Låt svalna helt.
7. När det är ett par minuter kvar för glassen i maskinen, häll i chokladsmeten i en tunn stråle.
TIPS! Använd gärna en spritspåse. Det går också bra röra ned chokladen när du hällt upp den i bunken/skålen och dra några varv med en kniv. Häll sedan upp glassen i en frystålig bunke eller skål och ställ in i frysen i några timmar innan servering.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *