Bullar

Jordgubbsglass utan glassmaskin

RECEPT
JORDGUBBSGLASS UTAN GLASSMASKIN
Ingredienser
:
2½ dl vispgrädde
½ burk sötad kondenserad mjölk (ca 200g)
ca 150g färska jordgubbar

Gör så här:
1. Vispa upp grädden så att den är fluffig men mjuk i konsistensen.
2. Rör ner kondenserad mjölk och blanda i ordentligt men varmsamt.
3. Mosa jordgubbarna med gaffel men inte för puréaktigt utan låt det vara lite bitar kvar. Blanda försiktigt i ⅔ av jordgubbarna i glassmeten.
4. Häll över glassmeten i en matlåda som rymmer ca 1-1.2 liter. Ringla över resterande jordgubbar och dra runt lite med en kniv så det fördelar sig jämnt. Täck matlådan med lock eller plastfolie och frys ca 4-5 timmar eller tills glassen är helt genomfryst. Ta gärna fram glassen en stund innan servering så hinner den kräma till sig lite extra.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *