Jordgubbsglass utan glassmaskin

På allmän begäran har jag tagit fram ytterligare ett recept på glass utan glassmaskinen. Endast tre ingredienser och löjligt enkel att göra! Somrigt och smarrigt som tusan!

RECEPT
JORDGUBBSGLASS UTAN GLASSMASKIN
Ingredienser
:
2½ dl vispgrädde
½ burk sötad kondenserad mjölk (ca 200g)
ca 150g färska jordgubbar

Gör så här:
1. Vispa upp grädden så att den är fluffig men mjuk i konsistensen.
2. Rör ner kondenserad mjölk och blanda i ordentligt men varmsamt.
3. Mosa jordgubbarna med gaffel men inte för puréaktigt utan låt det vara lite bitar kvar. Blanda försiktigt i ⅔ av jordgubbarna i glassmeten.
4. Häll över glassmeten i en matlåda som rymmer ca 1-1.2 liter. Ringla över resterande jordgubbar och dra runt lite med en kniv så det fördelar sig jämnt. Täck matlådan med lock eller plastfolie och frys ca 4-5 timmar eller tills glassen är helt genomfryst. Ta gärna fram glassen en stund innan servering så hinner den kräma till sig lite extra.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *