Stanna upp ett tag och bara begrunda dessa hallonmoussebakelser! Visst är formen drömfin? 🤩 De är sprayade med rosa velvetspray och jag tycker det blir så fint!
RECEPT
HALLONMOUSSEBAKELSER MED HALLONKOMPOTT & CHOKLADKAKA
HALLONKOMPOTT
Ingredienser:
100g frysta hallon
½ dl strösocker
1 gelatinblad
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Koka upp de frysta hallonen tillsammans med strösockret och rör om hela tiden tills allt är blandat.
3. Smält gelatinet i den varma hallonblandningen och häll upp i silikonform med kupoler som är ca Ø3-4 cm styck, ställ in i frysen och låt stelna.
CHOKLADKAKA
Ingredienser:
50g smör
1 ägg
1 dl strösocker
½ dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk vaniljsocker
Ströbröd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en liten kastrull och låt svalna.
3. Vispa ägget och strösockret vitt och pösigt med elvisp.
4. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en annan bunke och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt till sist det smälta smöret.
5. Häll smeten i en smord och bröad form som är ca Ø15 cm.
6. Grädda i ca 20 minuter. Precis när kakan inte är vobblig i mitten längre är kakan klar.
7. Låt kakan svalna helt.
8. Stansa ut runda bitar av kakan som är ca Ø4 cm. Förvara i en burk under tiden som du gör hallonmoussen.
9. Det som blir över av kakan kan du smula i mindre bitar och använda som dekoration sen.
HALLONMOUSSE
Ingredienser:
200g frusna hallon
2 gelatinblad
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vatten
3 dl vispgrädde
Velvetspray Rosa
Ev hallonpulver till dekoration
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter.
2. Lägg hallon, strösocker, vaniljsocker och vatten i en kastrull och värm upp till sjudande.
3. Sila hallonblandningen genom en finmaskig sil. Smält sedan gelatinbladen i den släta hallonpurén. Låt stå och svalna till rumstemperatur.
4. Vispa grädden löst.
5. Blanda ner hallonpurén försiktigt i vispgrädden, vänd runt tills allt är ordentligt blandat.
6. Ta ut hallonkompotten från frysen och stryck ut kupolerna och placera dem ovanpå dina utstansade chokladkakor.
7. Häll nu i moussesmeten i spiralformen (du hittar den jag använt HÄR) men lämna ca 0.5-1 centimeter till kanten. Tryck försiktigt ned hallonkompotten och chokladkakan med botten uppåt.
8. Frys alltsammans över natten.
9. Ta ut dina frysta moussebakelser och placera dem i en kartong om du vill spraya dem med velvet spray som jag har gjort, sprayen kommer hamna i halva köket om du inte har något skydd som t ex en kartong. Sprayen jag använt hittar du HÄR. Pudra ev över lite hallonpulver.
Hej! Vad gott detta ser ut och otroligt vackert gjort. Detta måste jag bara testa! Dock finns inte spiralformarna i silikon kvar på sidan du hänvisar till. Vet du vilka mått det är på den formen ifall det går att hitta dem någon annan stans?
Mvh
Helena
Ursäkta för sent svar, men det finns en kupolformad silikonform som är ungefär samma storlek, det är den här jag tänker på: https://www.bakecake.se/produkt/6-halvklot-silikonform-semisfar-mousseform-chokladform-pralinform-dome/
Detta är absolut den bästa sidan att hitta goda efterrättsrecept! Och dessa bakelser blir så goda och ser så avancerade ut – men busenkla att göra! Gör just nu 12 st till nyår
Tack 🙂