Snabba wienerbröd

Det här kan vara ett av livets enklaste bak! Så gott också, wienerbröd gjorda med färdig smördeg. Ibland får man ”fuska” och det är helt okej vet ni 😊

RECEPT
SNABBA WIENERBRÖD 6 stycken
Ingredienser:
1 rulle färdig smördeg (250g)
ca 1 dl hallonsylt
ca 1 dl vaniljkräm

Till pensling & efter gräddning:
1 ägg
1 tsk vatten
Florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Om du använder färdigt pulver till vaniljkräm, vispa ihop den enligt anvisningen på förpackningen. Annars, gör du som jag – använder alltid Camilla Hamids vaniljkräm, du hittar det HÄR.
3. Rulla ut smördegen och skär 6 lika stora kvadrater av den. Vik in kanterna mot mitten och tänk på att tryck till där i mitten ordentligt för de kommer lossna vid gräddning annars. (Jag har en film på min instagram som visar).
4. Klicka ut ca 1 msk hallonsylt vi mitten av varje wienerbröd och klicka sedan ut ca 1 ½ msk vaniljkräm ovanpå.
5. Vispa ihop ägget med lite vatten och pensla wienerbröden. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills de har fin gyllene färg.
6. Låt de svalna lite innan du ev pudrar med lite florsocker.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *