Bullar

Snabba wienerbröd

RECEPT
SNABBA WIENERBRÖD 6 stycken
Ingredienser:
1 rulle färdig smördeg (250g)
ca 1 dl hallonsylt
ca 1 dl vaniljkräm

Till pensling & efter gräddning:
1 ägg
1 tsk vatten
Florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Om du använder färdigt pulver till vaniljkräm, vispa ihop den enligt anvisningen på förpackningen. Annars, gör du som jag – använder alltid Camilla Hamids vaniljkräm, du hittar det HÄR.
3. Rulla ut smördegen och skär 6 lika stora kvadrater av den. Vik in kanterna mot mitten och tänk på att tryck till där i mitten ordentligt för de kommer lossna vid gräddning annars. (Jag har en film på min instagram som visar).
4. Klicka ut ca 1 msk hallonsylt vi mitten av varje wienerbröd och klicka sedan ut ca 1 ½ msk vaniljkräm ovanpå.
5. Vispa ihop ägget med lite vatten och pensla wienerbröden. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills de har fin gyllene färg.
6. Låt de svalna lite innan du ev pudrar med lite florsocker.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.