Nötcréme är ju en riktig barndomsklassiker, eller hur? Det är hur gott som helst att bara äta direkt ut förpackningen men den här glassen blev verkligen superbra! Den görs dessutom utan glassmaskin vilket många av er efterfrågar 🙂 även utförandet är lätt som en plätt och endast tre ingredienser behövs för att svänga ihop den här smarriga glassen!
RECEPT
NÖTKRÄMSGLASS
Ingredienser:
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 förpackning Nötcréme (175 gram)
5 dl vispgrädde
ev. riven choklad (kan uteslutas)
Gör så här:
1. Blanda ihop den kondenserade mjölken tillsammans med nötkräm.
2. Vispa upp grädden med elvisp tills det blir mjuka toppar, vispa alltså inte grädden för hårt!
3. Vänd ihop grädden med nötkrämsblandningen. Häll upp i en frystålig behållare och strö eventuellt över lite riven eller hackad choklad, och frys in. Låt den gärna stå fryst över natten.
Jag gjorde precis så, fast med nutella. Men detta med nötkräm måste ju verkligen vara ett steg bättre! Tack för tipset!
Så lite så! Testa gärna receptet, så gott!
Vilken söt kondenserad mjölk använder du?
De man kan köpa i vanliga mataffären 🙂