Perfekt att ha i redo i kylen som fyllning i sommartårtan, på mackan eller ringla över glass? 🤤
RECEPT
RABARBER- & JORDGUBBSCURD
Ingredienser:
ca 450g rabarber
ca 175g färska jordgubbar
2½ dl strösocker
1 dl vatten
5 äggulor
75g smör rumstempererat, delat i mindre bitar
½ citron, zesten
1 msk Maizena
2½ msk färskpressad citronsaft
Gör så här:
1. Skölj rabarbern och jordgubbarna. Dela dem i mindre bitar, ca 1-2 cm.
2. Koka rabarber, jordgubbar, strösocker och vatten i en kastrull tills allt har mosats ihop.
3. Mixa med stavmixer tills du har en slät puré. Ställ åt sidan och låt svalna till ca 60 grader.
4. Vispa äggulorna lätt och ha sedan i dem i purén tillsammans med smöret och citronzesten.
5. Rör ut Maizena i citronsaften och ha sedan i även detta i purén i kastrullen.
6. Värm nu blandningen på svag värme under konstant omrörning så att det inte bränner fast i botten. När det börjar tjockna (det kan ta en stund) och du kan se att det blir tydliga ”spår” efter vispen i curden, då är den klar.
7. Häll upp curden i rengjorda glasburkar med tätt förslutande lock, förvara i kylskåp.