Gräddbullar med Ballerinakex

Men vilken bra idé jag fick! Istället för den tråkiga lilla kexplattan till gräddbullarna kan man ju ta vilken god kaka som helst till botten. Här har jag använt mig av Ballerina med chokladbollssmak, det blev en riktig hit! Dom blev riktigt goda och festliga, de här tycker jag verkligen att du ska testa.

RECEPT ca 15 stycken
Ingredienser:
1 pkt Ballerinakex
¾ gelatinblad
2 msk vatten
2½ msk glykossirap
2 äggvitor
1 dl strösocker
175g mörk choklad

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Lägg ut Ballerinakexen på ett bakplåtspapper på en bricka.
3. Mät upp glykossirap, strösocker och vatten i en liten kastrull och koka upp till 121 grader. Under tiden vispa upp äggvitorna till ett vitt fast skum.
4. När sockerkoket nått 121 grader tar du bort kastrullen från plattan och häll ner i marängen i en tunn stråle samtidigt som du kör med elvisp på maxhastiget. Vispa tills marängen är fast och ljummen.
5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg i en skål, värm 10 sekunder i mikron tills de smält helt. Blanda ungefär 2 msk av marängen i skålen med gelatin och vänd sedan tillbaka ner i den stora bunken med maräng.
6. Fyll en spritspåse med marängen och spritsa på Ballerinakexen. Låt stå i frys minst 2 timmar.
7. Smält 2/3 av chokladen över vattenbad, när allt är ordentligt smält ta bort skålen från vattenbadet och tillsätt resten av chokladen och blanda tills den också smält.
8. Doppa nu gräddbullarna i chokladen. Ett tips är att hälla chokladen i en hög skål/mugg för det blir mycket lättare att doppa gräddbullarna då.
9. Låt stelna i kyl innan servering.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *