Pepparkakssirap

Otroligt användbar sirap nu i juletid! Till exempel väldigt gott att ha i kaffet och göra pepparkakslatte med, använda till juldrinkar med mera. Det är busenkelt att slänga ihop den här sirapen 🙂 Kika gärna in på min instagram och den här videon så ser du hur lätt det är:

RECEPT
PEPPARKAKSSIRAP
Ingredienser:

2 msk pepparkakskrydda
3 dl vatten
3 dl strösocker
ev 1 tsk vaniljpasta

Gör så här:
1. Häll i pepparkakskryddan i en engångs tepåse alternativt direkt ner i en liten kastrull (då får man isåfall sila av kryddorna senare).
2. Tillsätt strösocker och vatten. Koka upp och låt sedan småputtra i ca 10-15 minuter. Om du vill tillsätta vaniljpasta gör du det när sirapen fått stå och svalna något.
3. Om du haft i kryddorna direkt i kastrullen, sila av sirapen genom en finmaskig sil för att få den klarare. Jag föredrar en klarare sirap utan kryddbitar så jag rekommenderar att köra med tepåse-varianten. Häll upp på flaska och stäng korken medans den är varm. KLART! 🙂

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *