Äppelpaj med havresmul & brynt smör

Rekommenderar er verkligen att baka paj med brynt smör, ger en fylligare smak och är bara sååå gott!

RECEPT
HAVRESMULDEG
Ingredienser:
125g smör
2 dl vetemjöl
1 dl råsocker
1 dl havregryn
½ dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker

ÄPPELFYLLNING
Ingredienser:
3-4 äpplen
2 tsk kanel
1½ msk strösocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Bryn smöret i en liten kastrull, det ska bli gyllenbrunt. Passa så det inte bränns. Ställ åt sidan och låt svalna till rumstemperatur.
3. Blanda ihop alla övriga ingredienser till smuldegen i en bunke och tillsätt till sist det brynta smöret och blanda ihop till en smuldeg.
4. Ta ca 2/3 av smuldegen och tryck ut i en pajform som är ca 18-20 cm.
5. Skala och kärna ur äpplena, dela dem i bitar som är ca 1 cm.
6. Placera äppelbitarna i pajformen och smula över resterande smulpaj ovanpå.
7. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter. När du ser att äpplena börjar ”bubbla” lite är den färdig.
8. Låt pajen svalna något och servera med vaniljsås.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *