Cakepops

Men hur tjusigt och festligt är det inte med cakepops? Gott är det också, en smarrig sockerkaksboll doppad i choklad och strössel, whats not to like liksom? Formen jag använder hittar du HÄR så otroligt smidigt att baka dem direkt i en bollformad form. De supergulliga rosetterna jag satt på pinnarna finner du HÄR

RECEPT
CAKEPOPS ca 18-20 stycken
Ingredienser:
75g mjukt smör
1 dl florsocker
2 st ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
Choklad (vilken du föredrar eller olika sorter)
Strössel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. Tillsätt sedan äggen och vispa in dem ordentligt.
3. Sikta i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd försiktigt in de torra ingredienserna i smeten med slickepott.
4. Fyll en spritspåse och spritsa ut eller klicka ut smeten med skedar i underdelen (den utan hål) av formen, de ska vara fyllda till kanten.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
6. Låt formen och sockerkaksbollarna svalna helt innan du tar ut dem. Låt dem ligga en liten stund så de har svalnat helt.
7. Smält lite choklad och doppa pinnarna i innan du sätter i dem i bollarna.
8. Låt stå kallt en stund så att pinnarna hinner sätta sig.
9. Smält choklad och doppa bollarna. Dekorera med strössel eller annan dekoration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *