Bakelser,  Semlor

Minisemlor med nutella och dumlechokladgrädde

Jag är egentligen inte så mycket för att ta ut svängarna när det gäller semlor, jag gillar de klassiska. Men, någon gång ska vara den första och vilken fullträff! Det här bara måste ni prova, klassiska semmelbullar fyllda med nutella och chokladgrädde av Fazers dumlechokladkaka.

RECEPT ca 25 minisemlor
Ingredienser:
25g jäst
2½ dl mjölk
7 dl vetemjöl
1 tsk mald kardemumma
½ tsk salt
2 msk strösocker
75g rumsvarmt smör

140g Fazer dumle chokladkaka
4 dl vispgrädde
Nutella efter egen mängd
Florsocker+kakao att pudra med

Gör så här:
1. Häll grädden i en kastrull tillsammans med Fazer dumlechoklad. Smält samman på svag värme, det ska inte koka. När allt är smält och du har en jämn blandning. Häll över i en bunke och täck med plast direkt mot ytan, det ska inte vara någon luft emellan! Låt stå minst 4 timmar i kyl gärna över natten.
2. Under tiden kan du baka semmelbullarna. Smula jästen i degbunke. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen tillsammans med mjölken i bunken.
3. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Blanda ihop med degspadet under långsam hastighet i bakmaskin eller för hand. Tillsätt till sist smöret, lite i taget.
4. Knåda degen i bakmaskin ca 5 minuter eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa 45 minuter under bakduk.
5. Ta upp degen och dela i ca 25 lika stora bitar och forma till runda bullar. Placera dem med mellanrum för jäsning på plåtar. Låt jäsa övertäckt ca 45 min. Sätt nu ugnen på 225 grader.
6. Gräddas mitt i ugnen i ca 8 minuter eller tills de får gyllenbrun yta. Låt bullarna svalna på galler under duk.
7. Vispa ihop dumlechokladgrädden tills den får en bra konsistens att spritsa.
8. Skär ett lock av bullarna och fördela den mängd nutella du önskar på underdelen. Sprita sedan dumlechokladgrädde och lägg på locket. Pudra gärna med blandat florsocker och kakao.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *