Godis,  Julbak,  Julgodis

Peanutbutter cups

Många ser nog inte det som ett klassiskt julgodis, det gjorde inte jag heller förrän jag bakade dessa och blev fullkomligt såld! Nu kommer de vara ett stående inslag och ha en självklar plats på julgodisbordet. Enkelt att göra och hur gott som helst, mörk choklad och jordnötsfyllning – en perfekt smakkombination om ni frågar mig.

RECEPT ca 15 stycken
Ingredienser:
350g mörk choklad (ej över 70%)
1 dl jordnötssmör
1 dl florsocker
2 msk rumsvarmt smör

Gör så här:
1. Placera ut 15 stycken minimuffinsformar på en plåt, använd gärna muffinsplåt om du har.
2. Smält hälften av chokladen. Fördela den jämnt i formarna och skaka lite på formen så det blir jämnt, ställ in i frysen under tiden du gör jordnötsfyllningen.
3. Blanda ihop jordnötssmör, florsocker och smör till en jämn smet.
4. Känn försiktigt på en av chokladformarna i frysen om de fryst tillräckligt kan du nu fördela jordnötsfyllningen ovanpå.
5. Smält nu resten av chokladen och fördela jämnt i formarna. Skaka en gång till för att få en jämn yta.
6. Låt stelna i kylskåp innan servering. Förvaras i tät burk i kylskåp.