Pajer

Passionsfruktspaj med hallonspegel & italiensk maräng

RECEPT
PAJSKAL
Ingredienser:
21 stycken digestivekex
150g smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i kastrull.
3. Mixa kexen till ett fint smul och blanda sedan ner smöret till en formbar massa.
4. Tryck ut digestivemassan i en pajform (ca 30 cm) med löstagbar botten.
5. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna helt innan du häller i fyllningen.

PASSIONSFRUKTSGANACHE
Ingredienser:
300g vit choklad
1½ dl saft från passionsfrukt (ca 12-14 st)
1½ dl grädde

Gör så här:
1. Smält den vita chokladen över vattenbad och ställ sedan åt sidan.
2. Häll passionsfruktssaften och grädden i en kastrull och låt det precis koka upp. Blanda den sedan tillsammans med chokladen och rör om, ganachen ska vara helt slät.
3. Häll upp ganachen i pajskalet och låt stå i kylskåp minst 3 timmar.

HALLONSPEGEL
Ingredienser:
200g frysta hallon
1 dl strösocker
1½ dl vatten
5 gelatinblad

Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Häll strösocker, vatten och frysta hallon i en kastrull och koka upp. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet och lägg dem i en skål.
3. Sila hallonen över gelatinbladen och rör sedan om så de löser sig ordentligt.
4. Låt hallonröran svalna helt men håll koll för den får inte börja stelna. Häll sedan hallonspegeln över passionsfruktsganachen på din paj. Låt pajen stå i kylskåp några timmar, gärna över natten innan servering.
5. Servera och dekorera gärna med italiensk maräng, färsk passionsfrukt och bär.

Receptet på Italiensk Maräng hittar du här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *