En riktig goding som bara andas sommar! Den här pajen måste upplevas!
RECEPT
PAJSKAL
Ingredienser:
21 stycken digestivekex
150g smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i kastrull.
3. Mixa kexen till ett fint smul och blanda sedan ner smöret till en formbar massa.
4. Tryck ut digestivemassan i en pajform (ca 30 cm) med löstagbar botten.
5. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna helt innan du häller i fyllningen.
PASSIONSFRUKTSGANACHE
Ingredienser:
300g vit choklad
1½ dl saft från passionsfrukt (ca 12-14 st)
1½ dl vispgrädde
Gör så här:
1. Smält den vita chokladen över vattenbad och ställ sedan åt sidan.
2. Häll passionsfruktssaften och vispgrädden i en kastrull och låt det precis koka upp. Blanda den sedan tillsammans med chokladen och rör om, ganachen ska vara helt slät.
3. Låt ganachen svalna något (ungefär till 40 grader är lagom). Häll upp ganachen i pajskalet och låt stå i kylskåp minst 3 timmar.
HALLONSPEGEL
Ingredienser:
200g frysta hallon
1 dl strösocker
1½ dl vatten
5 gelatinblad
Till dekoration:
Färska bär
Passionsfrukt
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Häll strösocker, vatten och frysta hallon i en kastrull och koka upp. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet och lägg dem i en skål.
3. Sila hallonen över gelatinbladen och rör sedan om så de löser sig ordentligt.
4. Låt hallonröran svalna helt men håll koll för den får inte börja stelna. Häll sedan hallonspegeln över passionsfruktsganachen på din paj. Låt pajen stå i kylskåp några timmar, gärna över natten innan servering.
5. Dekorera med mycket färska bär och passionsfrukt.
Går det att använda lite passionsfruktsjuice o blanda med färska passionsfrukter tror du? Så många som måste köpas annars 🙂
Det går nog, men jag vågar inte svara på om mängden… känns som juicen blir lite lösare i konsistensen?