Kladdkakor,  Muffins

Minikladdkaksmuffins med chokladmoussefrosting

RECEPT ca 15-20 stycken beroende på formarnas storlek
Ingredienser:
2 ägg 
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4,5 msk kakao
1 krm salt
100g smält smör

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Gör chokladmoussen. Receptet hittar du här.
2. Smält smöret i kastrull eller i mikro, ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, det ska ej vispas! 
3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke, rör sedan ner dem i äggblandningen. 
4. Blanda ner det smälta smöret. Portionera sedan ut i muffinsformar. 
5. Grädda i ugnens nedre del 6-8 min. 
6. Låt dem svalna helt på galler.
7. Toppa med chokladmousse! Är den ordentligt kyld (minst 4 timmar går det utmärkt att spritsa).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *