Muffins

Kladdkaksmuffins med Valrhona Praliné & Minichokladfudge

Bloggens första recept blir dessa superenkla kladdkaksmuffins med galet god topping av Valrhona Praliné och chokladfudge! Det går givetvis bra att toppa muffinsen med en annan hasselnötskräm eller chokladkräm om man vill t ex vanlig Nutella.

RECEPT ca 8 stora eller 12 små muffins
Ingredienser:
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4,5 msk kakao
1 krm salt
100g smält smör
Valrhona Praliné Amande Noisette
Minichokladfudge

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smält smöret i kastrull eller i mikro, ställ åt sidan. Rör ihop ägg och strösocker, det ska ej vispas!
3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke, rör sedan ner dem i äggblandningen.
4. Blanda ner det smälta smöret. Portionera sedan ut i muffinsformar.
5. Grädda i ugnens nedre del 8-10 min.
6. Låt dem svalna på galler. Klicka sedan ut praliné eller annan nötkräm (t ex Nutella) på toppen och garnera med minichokladfudge.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *