Mjuka Kakor

Kanelkaka med chokladganache

RECEPT 
Ingredienser:
1 ägg
1½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
50g smält smör
2 dl vetemjöl
2-3 tsk kanel
0,75 dl mjölk
250g mörk choklad (jag har använt Lindts 70% med havssalt i denna)
2½ dl kokosmjölk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt så att det blir vitt.
3. Blanda ner vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och kanel. Rör till sist ner mjölken och vispa ihop till en slät smet.
4. Grädda ca 10-15 minuter i mitten av ugnen i en form som är ca 22-24 cm.
5. Låt kakan svalna helt.
6. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
7. Värm upp kokosmjölken i en kastrull och ta bort från plattan precis innan det börjar koka. Häll över chokladen och blanda ut tills all choklad har smält. Låt blandningen ”sätta sig” i rumstemperatur och vispa sedan upp med elvisp. Spritsa kakan med önskad tyll.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *