Cupcakes,  Mjuka Kakor,  Muffins

Funfetti Cupcakes med vit chokladmarängsmörkräm

RECEPT 12-15 stora muffins
CITRONMUFFINS MED CONFETTISTRÖSSEL
Ingredienser:
200g rumsvarmt smör
3 ägg
1 msk strösocker
Skalet av 1 citron
0.75 dl saft från citron
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 30g Mini confetti strössel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera 12-15 stora muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Vispa smöret och strösockret med elvisp så att det går ihop, blanda sedan i ett ägg i taget och rör samman.
3. Blanda ner övriga ingredienser i äggsmeten utom strösslet och rör om ordenligt så det fördelar sig jämt.
4. Blanda i strösslet försiktigt.
5. Portionera ut smeten i muffinsformarna, fyll dem ca 2/3 delar. Grädda i mitten av ugnen ca 12-15 min.
6. Låt svalna helt innan du spritsar på marängsmörkrämen.

MARÄNGSMÖRKRÄM MED VIT CHOKLAD
Ingredienser:
3 äggvitor
125g strösocker
150g rumsvarmt smör
100g vit choklad
ev gelfärg

Gör så här:
1. Vispa äggvitorna tillsammans med sockret i en skål som tål värme över vattenbad. Vispa tills marängen når ca 60-65 grader eller tills sockret smält helt.
2. Ta bort marängskålen från värmen och fortsätt att vispa tills marängen är rumstempererad, det tar ca 10 minuter. Ett tips är att köra den i KitchenAid eller annan bakmaskin med visp så slipper du stå med elvisp för hand, men det fungerar lika bra om man vill.
3. Smält den vita chokladen under tiden, smält den över vattenbad och låt svalna en stund.
4. När marängen är färdigvispad och nått rätt temperatur, tillsätt smöret lite i taget samtidigt som du vispar. Vispa tills du ser att allt blandats ihop jämt.
5. Vänd ner den vita chokladen med slickepott. Dela upp marängsmörkrämen i olika mindre skålar om du vill tillsätta gelfärg.
6. Spritsa dina muffins!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *