Godis,  No Bake

Cornflakesrutor med jordnötssmör, kokos och choklad

RECEPT ca 30-40 bitar
Ingredienser:
250g jordnötssmör utan bitar
1½ dl strösocker
2½ dl ljus sirap
10-11 dl cornflakes
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
200g mörk choklad
ev ca 50g vit choklad

Gör så här:
1. Klä en form som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper.
2. Häll jordnötssmör, socker, sirap och vaniljsocker i en stor kastrull. Blanda ihop och låt det sjuda någon minut på svag värme.
3. Mät upp cornflakes i en bunke och krossa till mindre bitar. Blanda i kokosen.
4. Rör ner cornflakesblandningen i kastrullen och blanda ordentligt till en jämn smet.
5. Fördela smeten jämt i formen och låt stå i kylskåp ungefär en halvtimme.
6. Under tiden kan du smälta chokladen, rekommenderar vattenbad på låg värme det blir alltid bäst.
7. Ta ut kakan ur kylskåpet och bred chokladen över kakan, dekorera extra med smält vit choklad om du vill.
8. Låt stå i kyl minst en timme innan du skär upp den i mindre bitar. Det blir ca 30-40 stycken beroende på hur stora du vill ha.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *