Desserter,  Pajer

Citronpannacotta- och lemoncurd Tartletter

RECEPT 6 stycken
MÖRDEG
Ingredienser:
3½ dl vetemjöl
100g smör
1 dl florsocker
1 litet ägg (alternativt ett halvt stort)

Gör så här:
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg. Låt vila i kylskåp minst 30 minuter. Tryck sedan ut i formarna eller kavla ut degen om du föredrar det.
Grädda 10-15 minuter på 200 grader. Det blir väldigt snyggt att blindbaka så det rekommenderar jag att göra. Låt svalna helt.

CITRONPANNACOTTA
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
Skal från 2 citroner
4 gelatinblad
1 msk saft från citron

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter (kallt vatten).
2. Blanda socker och vaniljsocker i en kastrull och riv ner citronskalet.
3. Tillsätt grädden och rör om. Koka upp under konstant omrörning och låt koka ca 2 minuter.
4. Låt svalna något så att det inte längre kokar och tillsätt gelatinbladen.
5. Fördela i önskad silikonform och frys tills de stelnat helt, då är det lättast att få ut snygga.

LEMONCURD
Mitt recept på Lemoncurd hittar du här.

Montera pajerna:
1. Bred ut lemoncurd i botten på varje pajskal (6-7 mm tjockt).
2. Tryck ut de frysta pannacottaformarna och placera ovanpå.
3. Låt tina och dekorera med valfri dekor, jag använde franska maränger.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *